De 3de dag van de 3-Daagse van de Panne verliep niet vlekkeloos!

Deze morgen werd het opnieuw een waaierrit, maar uiteindelijk kwamen de sprinters op het laatst naar voor, Kittel won. Mathias werd 140ste, een vertekend beeld, hij viel in de laatste 3 Km! Maar gelukkig kon hij verder. Het reglement bepaalt dat wie valt in de laatste 3 Km geen extra tijdverlies krijgt, zo kan hij zijn mooi klassement behouden. Deze namiddag werd Mathias 70ste in de tijdrit, een puik resultaat tussen de toppers. Uiteindelijk werd hij 28ste in de eindstand, dat is een geweldige opsteker voor onze eerstejaars prof, een heel dikke, welgemeende proficiat Mathias! (30/03/17)

De 3-daagse van De Panne editie 2017 behoort tot het verleden. Het werd een mooie editie met een mooie winnaar Philippe Gilbert. Mathias kan terugblikken op een mooie prestatie, de kloof met de top is weer iets kleiner geworden. Al is hij zelf niet 100% tevreden, wel over zijn prestatie, maar er zijn nog wat zaken die kunnen verbeteren, zeker voor en na de koers liet hij weten, dat hoort bij het leerproces. Gisteren had hij een defect aan zijn wiel, maar het was moeilijk om dat wiel te wisselen tijdens de waaiervorming. Bij het ingaan van de plaatselijke ronden kreeg hij dan het wiel van zijn ploegmaat Robby Cobbaert. Toen hij weer zijn plaats in nam in het peloton kwam er plots een vervelende borduur in zijn weg. Die valpartij was te wijten aan onvoldoende concentratie, te veel om zich heen kijken, liet een zoals altijd eerlijke Mathias weten. Op de vraag wat nu het moeilijkste was in die rittenwedstrijd antwoorde hij, het voortduren geconcentreerd zijn, Maar laten we vooral zijn mooie ereplaatsen onthouden en zijn 28ste plaats in het individueel eindklassement. Ook zijn ploeg Cibel-Cebon deed het uitstekend, in het ploegenklassement behaalden ze een mooie 12de plaats op 24 ploegen. Vandaag beperkte Mathias zijn training tot een anderhalf uurke losrijden. Voor zijn volgende wedstrijden trekt Mathias naar Frankrijk, waar hij aan de start komt op 15/04 in de Tour de Finistère en op 17/04 in de Tro Bon Leon.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *