Opnieuw een mooi succes van Mathias in de 2de rit – 3-Daagse De Panne

Mathias liet vandaag opnieuw een mooie 42ste plaats optekenen. Van uit Zottegem reden ze vandaag terug richting kust. Er werd opnieuw hevig gestart, de snelheid lag in het begin boven de 50 Km/h. Maar in tegenstelling tot gisteren hielden ze het zolang niet aan. Een 10-tal renners kon wegrijden en hadden al vlug een voorsprong van om en bij de 5 min. Mathias ploegmaat Robby Cobbaert was mee in de ontsnapping. Quick Step (Kittel) en Katusha (Kristoff) bepalen nu het tempo in het peloton, ze willen de vluchters niet te veel vrijheid geven. Het is nu wachten op de heuvelzone in de Westhoek, er staan 5 hellingen op het programma, Piet Allegaert neemt ze allemaal voor zijn rekening en neemt zo al het Bergklassement voor zijn rekening. De Kemmelberg verbrokkelt al het peloton in 3 stukken. Maar het ergste moet nog komen, De Moeren, hier wordt het peloton helemaal uiteengereten. Er vormen zich 6 groepen, op kop 22 leiders met o.m. leider Gilbert en de sprintkanonnen Kristoff, Kittel en onze Belgische outsider Theuns. Grote afwezige, de Australiër Durbridge. Zonder ploegmaat in de buurt probeert hij nog andere teams aan te zetten om jacht te maken op de kopgroep, helaas teveergeefs. Mathias kan zich mooi handhaven in peloton 2. Hij had niet de super benen van gisteren, hij zag redelijk af, maar al bij al reed hij weer een sterke koers die hij afsloot met een 42ste plaats. De ritzege ging naar Kristoff, die het haalde voor Kittel en Theuns. Gilbert die twaalfde werd verstevigt zijn leidersplaats. Na de 2de rit klimt Mathias op naar een 26ste plaats, wie had dat durven dromen. Zijn overstap naar de profs verloopt tot nu toe super! Een dikke proficiat Mathias!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *