Mathias werd 34ste in de 1ste rit van de 3-daagse van De Panne

Onder een schitterend lentezonnetje werd de renners even voor 12u00 op pad gezet voor een pittige rit met een finale in de Vlaamse Ardennen. De renners waren gretig, het regende aanvallen, maar het tempo lag zo hoog dat er niemand vrijgeleide kreeg. Na anderhalf uur koers kunnen er toch 7 renners wegrijden,Dunne, Brice Feillu, Yechezkel, De Ketele, Duquennoy, Skjerping en Matthias Vandewalle. Net na de 2de beklimming van de Berendries loopt alles weer samen. Na de 1ste beklimming van de Muur ontsnapt er een mooi groepje, met o.m. de latere winnaar Philip Gilbert, Deveneyns, de sterk rijdende Backaert, Durbridge, in totaal 15 renners die de finale zullen bepalen. Het peloton ligt na de beklimming van de Muur in brokken, een aantal groepjes probeert terug te keren, Mathias zit op dat moment in groep 3, nadien kunnen ze zich nog aansluiten met het 2de pelotonnetje. Mathias heeft goede benen, maar voor een mooie ereplaats mag er niet veel tegenzitten. Vandaag had Gaspard Van Petegem, ploegleider van Cibel-Cebon wagenpech en stond even geparkeerd. Mathias moest het een uur zonder drank stellen en kreeg het zwaar te verduren op de 2de beklimming van de Berendries. De wedstrijd ging verder in een ijltempo, er was geen enkel rustig moment vandaag. Gilbert reed op de Muur prachtig weg van Durbridge! Durbridge nochtans een befaamd tijdrijder kon een ontketende Gilbert niet meer bijbenen. Gilbert won verdiend voor Durbridge en Consoni. Mathias reed nog een sterke finale en werd 34ste op 3 min 45 sec. van de winnaar. Al bij al opnieuw een mooie prestatie. Nu goed recupereren en morgen opnieuw vlammen!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *