De Blinkende Spaak – De Doorzetters – We steunen Mathias en Kom op tegen Kanker!

De Blinkende Spaak heeft een heel nauwe band met De Doorzetters via de 1000 Km KOTK
We maken van het rustig weekend gebruik om eens aan te kaarten dat het bestuur van De Blinkende Spaak zich ook inzet voor Kom op tegen Kanker. Straks nemen we met De Doorzetters voor de 5de maal deel aan de “1000 Km Kom op tegen Kanker”. Het was medio oktober 2012 toen ik Frank en Anje contacteerde met de vraag of ze De Doorzetters en Kom op tegen Kanker een duwtje in de rug wilden geven via sponsoring. Zij waren onmiddellijk bereid het team te steunen. Meer zelfs, Frank schreef zich ook in voor deel te nemen aan de 1000 Km. Ze engageerden zich beiden en door hun tussenkomst (in het voorjaar van 2013) werden er ook op de persvoorstelling van het toenmalige FCP-Glascentra-Tops Antiek (FCP against cancer) kaarsen verkocht t.v.v KOTK. Voorzitter, van FCP, Jaak Van Mingeroet was direct akkoord en is sedert toen ook een graag geziene gast op de Kaasavond van De Doorzetters. Nu 5 jaar verder zijn de Doorzetters uitgegroeid tot een bloeiend team dat zich keer per keer inzet voor KOTK. Straks komen we in mei met 7 teams aan de start ( per team hebben we 5.000 Euro overgemaakt aan Kom op tegen Kanker. Ook Frank (500 Km) en Anje (125 Km) komen opnieuw aan de start. Zelf werden ze, in hun nabije omgeving verschillende malen geconfronteerd met Kanker evenals Jaak wiens vrouw een tijdje geleden borstkanker overwon. De Doorzetters organiseren 3 activiteiten plus een paar doorlopende activiteiten. Onze 1ste activiteit voor onze 6de campagne editie 1000 Km 2018 is een Fiets en Wandelevenement dat de naam “1ste Damme Blond Classic tvv Kom op tegen Kanker” kreeg. Start en aankomst van deze activiteit is “Sporthal De Sportdoze” te Blankenberge. Er zijn o.m. wandeltochten van 5 tot 30 Km, een familiefietstocht (30 Km) en twee tochten voor wielertoeristen van 50 Km en 100 Km. Je kan je ook aanmelden in ‘t Pleintje te Donk (Supporterslokaal “De Blinkende Spaak”) vanaf 07u30 en van daaruit de 100 Km fietsen en zo “De Doorzetters” en “KOTK” steunen. Meer info op www.dedoorzetters.be ,met vriendelijke groet, Ronald (secretaris/webmaster “De Blinkende Spaak – Teamleader “De Doorzetters”)

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *