Een chaotische Handzame Classic

Handzame Classic 2017 – Deze middag vertrokken er 176 renners te Bredene voor een pittige wedstrijd. De winde blaasde fel om de oren en de renners kregen het hard te verduren richting Westhoek. Het peloton brak dan ook in stukken en er vormden zich een viertal waaiers. Lang reed er een kopgroep van 31 voorop, maar uiteindelijk kwam eerst peloton 2 aanpikken en daarna kwam het tot een hergroepering. Het was dan wel al een fel uitgedunde groep die de plaatselijke 3 ronden aansneed. Mathias had niet de benen van in Nokere maar kon zich toch, op karakter, handhaven in het peloton. Na het ingaan van de plaatselijke ronden ontsnapten er nog 6 renners, de Deen Mads Würtz Schmidt, de Oostenrijker Lukas Pölstlberger, de Luxemburger Alex Kirsch, de Duitser Jonas Koch, en onze landgenoten Iljo Keisse en Timothy Stevens. veel voorsprong kregen ze niet en op 2 ronden van het einde werden ze gegrepen. Dries De Bondt reed nog even voorop maar een nieuwe massasprint zat er aan te komen. Het was drummen en wroeten om in een goede positie te komen. Mathias kon er van meespreken, hij zat mooi gepositioneerd voor een top 15-plaats tot hij een kwak kreeg en uit zijn ritme viel. Uiteindelijk werd Mathias nog verdienstelijk 27ste! De Noor Kristoffer Halvorsen (regerend wereldkampioen bij de beloften) won een chaotische Handzame Classic.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *