Een knappe 15de plaats in rit 4 en een 14de plaats in het eindklassement van het 67ste Circuit Cycliste Sarthe…

De 4de en laatste rit van het 67ste Circuit Cycliste Sarthe – Pays de la Loire had zijn start- en aankomstplaats in Sillé-le-Guillaume. Na 30 Km koers vormt zich een kopgroep met 7 renners, Baldot, Thomas, Walsleben, Combaud, Delaplace, Osorrio Arboleda en Bruggeling Kevin Deltombe. Al vlug fietsen ze een voorsprong van 2’ bijéen. Bij het oprijden van het plaatselijk circuit moeten er nog 6 ronden van 12.5 km worden afgelegd daarin zit o.m. een klimmetje van 800 meter, gemiddeld 6.8%. De voorsprong is nu gezakt naar 55’’. Pierre Luc Perichon en Mathieu Van Der Poel ontsnappen uit het peloton. Op 3 ronden van het einde hebben we 4 man voorin m.o.m Van Der Poel, ze hebben nog 45’’ voorsprong op het peloton. Het peloton onder aanvoering van AG2R (van leider Alexis Gougeard) maakt nu jacht op de koplopers. In de laatste 2 ronden kregen we een verbrokkeld peloton, de samenstelling van de kopgroep veranderde nu en dan eens, op het eind kregen we 2 renners vooraan waarvan de Italiaan Andrea Vendrame de zege haalde in een spurt met 2 voor Kevin Ledanois. Even later werd Romain Combaud 3de voor Jimmy Janssens. Mathias werd knap 15de en wordt hierdoor 14de in het eindklassement.
Mathias had vandaag de goede benen te pakken en dat zien we ook in de uitslag! Er werd hard gereden in de plaatselijke ronden. Roompot Charles was goed vertegenwoordigt in de groep en ze probeerden telkens te demarreren om de gele trui (Gougeard Alexis) het leven lastig te maken. Maar deze was sterk en hield het vol tot op het einde. Ploegmaat Oscar Riesebeek werd 3de in het eindklassement!

This article has 1 Comment

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *