Mathias bolt als 48ste over de meet in Kuurne-Brussel-Kuurne

Even voor de middag gaf Roger De Vlaeminck de start van de 70ste Kuurne-Brussel-Kuurne. Onder een mooi zonnetje maar bij vrieskoude temperatuur trokken de renners zich op gang.Na ong.25 Km vetrok de vlucht van de dag, zeven renners gingen aan de haal, de namen: Korsæth (Astana), Bagdonas (AG2R), Bono (UAE), Allegaert (Sport Vlaanderen-Baloise), Vanbilsen (Cofidis), Cardis (Direct Energie) en Perry (Israel Cycling Academy). Ze fietsen een maximum voorsprong van 2 minuten bij elkaar, maar op de Oude Kwaremont zijn ze er aan voor de moeite. Even later gaan 22 renners aan de haal, m.o.m. ex-winnaar Jasper Stuyven, Lampaert, Benoot, Oss, Trentin, Van Avermaet, etc. Even later gaan Stuyven en Oss er van door, de rest van de kopgroep wordt opgepeuzeld door het peloton. Als Oss lek rijdt staat Stuyven er alleen voor, hij kan niet op tegen het achtervolgend peloton en wordt later gegrepen. Er zijn nog renners die proberen te ontsnappen, Terpstra en Van Keirsbulck raken niet weg, even later is het aan Vermote en Duval, Vliegen komt er nog bij, maar ook zij gaan in de laatste km voor de bijl. Uiteindelijk spurt een omvangrijke groep voor de zege, Dylan Groenenwegen klopt gemakkelijk Démare en Colbrelli, Vermote wordt 1ste belg en finisht op een 9de plaats. Mathias werd verdienstelijk 48ste in dezelfde tijd als de winnaar, wetende dat Mathias het liever wat warmer heeft mogen we spreken van een goede prestatie. Mathias komt volgende week zaterdag aan de start van de Strade Bianche, een koers die hem moet liggen. Mathias houdt van lastige koersen en het off road gedeelte schrikt hem zeker niet af. In de loop van de week volgt een voorbeschouwing!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *