De 4de Rit van de Ster van Bessèges bracht winst voor Veranda Willems Crelan

De 4de rit van de Ster van Bessèges draaide opnieuw op een spurt uit. Onder een mooie blauwe (frisse) hemel vertrokken de renners deze middag van Chusclan naar Laudun L’ardoise, goed voor 153 km. Er stond heel wat wind maar dat kon de renners niet tegenhouden, ze waren weer enorm actief. Er waren heel wat ontsnappingen maar het peloton liet vandaag niet begaan. Even later namen 4 renners toch wat afstand, Remy Di Gregorio, Tom Devriendt, Julien Antomarchi en Giani Marchand, ze namen vlot 3 minuten voorsprong. Op het eind kon Tom Devriendt het langst voorop blijven, maar ook op 5 km van het einde was ook zijn liedje uitgezongen. Een groep van 37 renners ging de spurt aan en Mathias ploegmaat Sean De Bie won voor Timothy Dupont en Rudi Barbier. Mathias eindigde op plaats 40 in een omvangrijke groep op 12 sec. van de winnaar. De sfeer bij Veranda Willems is opperbest, iedereen werkte vandaag voor Sean en de overwinning verdiend. Morgen staat er nog een afsluitende tijdrit op het programma. Marc Sarreau blijft op kop in het algemeen klassement, Sean De Bie is 5de, Mathias is 36ste op 32 sec. van de leider. Morgen is er een afsluitende tijdrit van 10,7 km en nadien volgt er wat rust. Mathias herneemt de competitie op 11 februari in Trofeo Laigueglia (Ita).

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *