Een pittige 3de rit in de Ster van Bessèges eindigt verassend opnieuw op een spurt!

De 3de rit in de Ster van Bessèges bevat heel wat hoogtemeters, met vertrek en aankomst in Bessèges moesten de renners vandaag 152,6 km afleggen. Na een paar kilometers gingen de vluchters van de dag reeds aan de haal, de kopgroep zag er als volgt uit; Jonathan Hivert, Benoît Cosnefroy, Rémy Di Grégorio, Przemyslaw Kasperkiewicz en Gianni Marchand van Cibel-Cebon. De maximum voorsprong van de koplopers was 2 min 45 sec. Na 2 uur lag het gemiddelde van de koers op 35.6 Km/h, het parcours is niet van de poes. Ooit was Remy De Grégorio een grote belofte, het is er nooit uitgekomen, maar vandaag voelt hij zich in zijn sas en komt hij aan de leiding in het bergklassement. Met nog een goede 60 km voor de boeg ging het peloton fel te keer, de voorsprong van de kopgroep slinkt nu snel. De 3de en laatste klim van Cote de Trélis brengt alles weer samen. Nadien volgt er een nieuwe ontsnapping met Composition du groupe de tête : Lilian Calmejane (eindwinnaar vorig jaar) , Tony Gallopin, Hubert Dupont, Benoît Cosnefroy, Julien El Fares en Léo Vincent. Even later komt onze landgenoot Frederik Backaert ook aansluiten, ook Anthony Surgis komt nog terug en er volgen nog veel schermutselingen. Finaal wordt het toch opnieuw een massaspurt waar Marc Sarreau zijn tweede overwinning van het prille seizoen grijpt voor Thomas Boudat en Samuel Dumoulin, Mathias ploegmaat Sean De Bie wordt 4de en Thimothy Dupont wordt vijfde. Mathias bolt als 33ste over de meet, opnieuw in dezelfde tijd van de winnaar. In het algemeen klassement staat hij eveneens 33ste op een 20-tal seconden van de leider, Marc Sarreau. Morgen wordt rit 4 gereden tussen Chusclan en Laudun-l’Ardoise, goed voor een 150-tal kilometer.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *